matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
taa
reeeeeeeee:
rozwiąz równanie 1−
x−2
x+1
=
x
4
9 paź 22:41
duduś:
D= R \{ −1}
x +1 −( x −2)
x
=
x +1
4
x( x+1) = 12 ........ dokończ, pamiętaj ,że x ma należeć do D
9 paź 22:46