matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje liniowe
Oleńka:
x + 2 dla x ∊(−
∞
; −1) f(x) = { − x dla x ∊ <−1 ; 1> x − 2 dla x ∊ (1 ; +
∞
) mam obliczyć wartość funkcji f dla argumentu 6. to jest jedna cała funkcja.. pomoże ktoś
12 lis 22:11
fufu:
4
12 lis 22:13
Radek:
f(6)=6−2 f(6)=4
12 lis 22:13
Oleńka:
dziękuje
12 lis 22:23