matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdzenie zadania
Piotr 10:
Suma pierwiastków równania ax
2
+bx+c=0 jest równa log
a
2
c * log
c
2
a. Oblicz odciętą wierzchołka paraboli y=ax
2
+bx+c.
1
Wyszło mi, że x
w
=
8
Proszę o sprawdzenie
12 lis 21:35
Eta:
ok
12 lis 21:38
Piotr 10:
Dziękuję
12 lis 21:38