matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja liniowa
Norek:
Funkcję liniową g opisuje wzór g(x) = −3x + 4 + 2m.Wyznacz wartości parametru m, dla których miejscem zerowym funkcji g jest liczba mniejsza od 9. Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu...
12 lis 21:23
Eta:
Miejsce zerowe:
2m+4
f(x)=0 ⇒ −3x+4+2m=0 ⇒ x=
<9
3
to 2m+4 <27 ⇒ m <......
12 lis 21:28
Norek:
dziękuje
12 lis 21:34