3
Tomek : dla jakich wartości parametru k pierwiastki rownania x
2−3kx+2k
2=0 spełniają warunek
| 1 | |
| + 1x2=0,75 |
| x1 | |
9 paź 22:15
Bogdan:
| | 1 | | 1 | |
Co to jest ?, czy to jest |
| + |
| = 0,75 ? |
| | x1 | | x2 | |
9 paź 22:20
Tomek : tak
9 paź 22:21
duduś:
| 1 | | 1 | | x1 +x2 | | −b/a | | −b | |
| + |
| = |
| = |
| = |
|
|
| x1 | | x2 | | x1*x2 | | c/a | | c | |
zatem układ warunków zad. to:
1/ Δ ≥0
powodzenia
9 paź 22:22
Tomek : no i co ja mam dalej z tym zrobic? bo nie moge załapac
9 paź 22:33