logi
Radek:
Jak rozpisać taki logarytm log50,2 ?
12 lis 20:41
12 lis 20:42
Jaś132: log50.2=−1
12 lis 20:42
5-latek: | | 1 | |
np tak log5 |
| = policz jesli chodzi o to |
| | 5 | |
12 lis 20:42
12 lis 20:43
Radek:
Dziękuję
12 lis 20:45
Radek:
| log45 | |
| jak to rozwiązać ? |
| log25 | |
12 lis 21:15
Radek: stuku puk ?
12 lis 21:26
Eta:
Wskazówka:
log
45 = ......
12 lis 21:30
Eta:
puk−puk
12 lis 21:30
Radek:
a można prosić o rozpisanie na przykładzie ? dalej już ''załapię''
12 lis 21:31
Eta:
log45= log2251 m=2, n=1
to log45=.........
12 lis 21:32
Radek:
log45= log2251 ? m=2 n=1
12 lis 21:33
Eta:
teraz podstaw do danego wyrażenia i.........
12 lis 21:40
Radek:
0,5 jakiegoś napoju
12 lis 21:42
Eta:
Pogadamy w maju
12 lis 21:43
Radek:
Ale dowodzik już dawno jest a zresztą nie wie Pani o czym ja pomyślałem

l
log
2(log
3√5)−log
2(log
3√5)
log
21=0
12 lis 21:45
krystek: lub na "pieszo"
| | log25 | | log25 | |
log45= |
| = |
| |
| | log24 | | 2 | |
12 lis 21:47
Radek:
| | log25 | |
I na pieszo bym utknął bo |
| i amen ? |
| | 2 | |
12 lis 21:49
Radek: ?
12 lis 22:04
Eta:
No nie mogę
| log45 | | 0,5log25 | |
| = |
| = 0,5 |
| log25 | | log25 | |
12 lis 22:42
Radek: skąd ta magiczna liczba 0,5 wzięła się w liczniku ?
12 lis 22:43
Eta:
Omg
| | 1 | |
log45= log225 = |
| log25= 0,5log25 |
| | 2 | |
12 lis 22:45
Radek: OMG−Olimpiada Matematyczna Gimnazjalistów ?
12 lis 22:51
Radek:
| 2 | |
| +log481 jest w potędze |
| 3 | |
12 lis 22:55
Eta:
(
√8)
2/3*(
√8)
log2234=...... 2*3
3=
54
12 lis 22:59
Radek:
Matko i córko
12 lis 23:00
Eta:
Myślałeś o "córce maszynisty" ?
12 lis 23:01
Radek:
Tak.Ale ona już do zamąż pójścia gotowa

Jutro wrócę bo nie oganiam tych wzorów

Dziękuję za pomoc
12 lis 23:03
Eta:
12 lis 23:04