Objętość czworościanu foremnego wynosi 18p{2}. Oblicz pole powierzchni całkowite
antek: Objętość czworościanu foremnego wynosi 18√2. Oblicz pole powierzchni całkowitej.
12 lis 20:30
dero2005:
| | a3√2 | |
V = |
| = 18√2 ⇒ a = 6 |
| | 12 | |
P
c = a
2√3 =
12 lis 20:35
antek: A gdzie wysokość w tym wzorze?
12 lis 21:21
12 lis 21:30
Mila:
A po co Ci wysokość?
| | a√6 | |
H= |
| mozesz ją obliczyć mając a=6. |
| | 3 | |
12 lis 21:32
antek: a jaki wychodzi wynik?
12 lis 21:35
12 lis 21:52
dero2005:
Pc = 36√3
12 lis 22:04