PILNEEEEE
Maciek: wykonaj wykres funkcji y= 1,5x−6. Wyznacz współrzędne punktów przecięcia się wykresu
z osiami układu współrzędnych. Podaj wzór funkcji, do której wykresu należy punkt A = ( −2, 3 )
i której wykres jest równoległy do wykresu rozpatrywanej funkcji.
12 lis 20:12
5-latek: Punkt ktory lezy na osi OX ma wspolrzedne (x,0)
Punkt ktory ley na osi OY ma wspolrzedne (0,y)
jaki jest warunek zeby proste byly rownolegle?
12 lis 20:21
Maciek: Nie wiem.
12 lis 20:21
5-latek: Dojdziemy do tego ale na razie wyznaczmy punkty przeciecia z osiami
cvzyli wedlug tego co napisalem dla osi Ox to 1,5x−6=0 wyznacz x
12 lis 20:28
5-latek: Nie potrafisz wyznaczyc x z tego rownania?
12 lis 20:38