matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Cenę płaszcza obniżono dwukrotnie o 10% i kosztuje obecnie 324 zł.
patrycja:
Cenę płaszcza obniżono dwukrotnie o 10% i kosztuje obecnie 324 zł. Ile kosztował początkowo ?
12 lis 20:11
irena_1:
0,9
2
*x=324 0,81x=324 x=400
12 lis 20:13