Własności prawdopodobieństwa
pegi307: Wiedząc, że A⊂B , P(A)=0,3, P(B)= 0,7 oblicz P(A\B).
12 lis 19:52
irena_1:
Jeśli A⊂B, to A\B=Φ, czyli P(A\B)=0
13 lis 12:03
pigor: ..., coś mi się zdaje, że miało to być oblicz P(A/B)=

czyli p. warunkowe ...
13 lis 12:25
pigor: ... , zainteresowany nie odzywa się,
no to niech ma :
| | P(A∩B) | | P(A) | | 0,3 | | 3 | |
P(A/B)= |
| = |
| = |
| = |
| . ...  |
| | P(B) | | P(B) | | 0,7 | | 7 | |
13 lis 12:33
irena_1:
Może... Jeśli tak, to:
Jeśli A⊂B, to A∩B=A
P(A∩B)=P(A)
| | P(A∩B) | | 0,3 | | 3 | |
P(A/B)= |
| = |
| = |
| |
| | P(B) | | 0,7 | | 7 | |
13 lis 12:33
pigor: ..., coś mi się zdaje, że tak ; o to chodziło, ale głupio
do tego się przyznać, że taka "głupia" kreska / albo \ ma tu
jednak inne − swoje − znaczenie . ...
13 lis 12:41
Aga1.: Lepiej kreski pisać pionowo lub poziomo, wtedy nie ma nieporozumień.
13 lis 13:09