matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Bongosy:
Wyznacz wartości b i c trójmianu y=x
2
+bx+c wiedząc że funkcja przyjmuje najmniejszą wartość 10 dla argumentu x=1. Z góry dzięki za pomoc.
12 lis 19:46
irena_1:
x
w
=1
b
−
=1
2*1
b=−2 f(1)=10 1
2
−2*1+c=10 1−2+c=10 c=11
13 lis 12:05