matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Psajdak:
W zależności od wartości parametrów m i k , określ liczbę rozwiązań równania: a)m
2
−2x=1+kx −2x−kx=1−m
2
x(−2−k)=1−m
2
1−m
2
x=
−2−k
−1+m
2
x=
2+k
czy do tego momentu mam dobrze?
12 lis 19:30