matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Boguś:
√
2
* 4
3
* 8
−1/3
1.
16
1/3
* 2
1/4
2. 3
√
27
* 9
−15
* (
1
3
)
3/4
* (
1
81
)
−2
Proszę o nie wypisywanie suchego wyniku a objaśnienia co z czego powstało, przejrzałem całą funkcję wykładniczą i kompletnie nic...
12 lis 19:29
bezendu:
2
0,5
*2
6
*2
−1
1.
2
4/3
*2
1/4
2
11/2
=2
47/12
2
19/12
12 lis 19:39
dero2005:
√
2
*4
3
*8
−
1
3
=
16
1
3
*2
1
4
2
1
2
* (2
2
)
3
* 2
3
)
−
1
3
=
=
(2
4
)
1
3
* 2
1
4
2
1
2
* 2
6
* 2
−1
=
=
2
4
3
* 2
1
4
2
1
2
+6−1
2
11
2
=
=
=
2
4
3
+
1
4
2
19
12
= 2
11
2
−
19
12
= 2
47
12
12 lis 19:50