1
Klaudyynkaa: trojmian kwadratowy y=x2−4x+3 rozłoż na czynniki liniowe oraz zapisz go w postaci kanonicznej.
9 paź 21:42
Klaudyynkaa: juz zrobilam

sorki
9 paź 21:43
duduś:
y= x2 −4x +3 = x2 −x −3x +3 = x( x−1) −3( x −1) = ( x −1)( x −3)
postać iloczynowa : y = ( x −1)( x −3) miejsca zerowe x= 1 v x = 3
y = x2 −4x +3 = x2 − 4x +4 −1 = ( x −2)2 −1
postać kanoniczna : y = ( x −2)2 −1 W( 2, −1)
9 paź 21:47
duduś:

........ nie ma to, jak samej .. rozwiązać zadanie, tak trzymaj
9 paź 21:49
Krysia: hehe xD to banalnie proste

nie wiem czemu napisałam

hehe
9 paź 21:54
duduś:
9 paź 21:57