matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
pomoc:
Wrócę się jeszcze do przykładu. Jeśli mam ten przykład: y" − 3y' + 2y = 4e
3
x
To jakie będzie y
s
z, y'
s
z i y"
s
z dla 4e
3
x
? Dla e
3
x
będzie: y
s
z = Ae
3
x
, y'
s
z = 3Ae
3
x
a dla y" = 9Ae
3
x
Zadanie z równania różniczkowego.
12 lis 18:33