???
Lolka: | | n+2 | |
Dany jest ciag okreslony wzorem an = −2 |
| ( ten ulamek ma byc w potedze  ) |
| | 2 | |
a) oblicz a4 oraz a 7
b) sprawdz na podstawie definicji czy ciag an jest ciagiem geometrycznym
12 lis 18:22
MathGym: b) oblicz an+1 i podziel przez an jeżeli będzie const to geometryczny
12 lis 18:23
5-latek: Wstaw do wzoru w miejsce n=4 i policz a4 a potem n=7 i policz a7
12 lis 18:26
Lolka: jak policzyc a4 ?
12 lis 18:37
12 lis 18:39
MathGym: czyli −8
12 lis 18:39
Lolka: No fakt..
12 lis 18:40