pomocy....
karolinowaaaa: Hallo czy ktos jest w stanie mi pokazac jak obliczyc takie zadania:
1 oblicz granice funkcji
lim(2x
3−10x+15x−18) dla x→−
∞ i x→
∞
2 zbadaj ciaglosc funkcji
| | sin(x) | |
F(x)= |
| dla x≠0 i f(0)=1 |
| | x | |
3 oblicz pochodna funkcji
X
2 sin
2(x)− xcos(x
2)
12 lis 17:31
wredulus:
Karolino ... nim zajmiemy sie Twoimi przykladami zadam Ci pytanie:
Dlaczeg nie chodzisz/nie uwazasz na zajeciach (zwlaszcza na cwiczeniach) ?
12 lis 17:38
karolinowaaaa: No moze dlatego ze bylam chora caly poprzedni tydzien... i mnie na nich nie bylo... napisalam
tylko po jednym przykladzie z zadania... bo reszte chce liczyc sama.. czy zrobilam cos
zlego

?
12 lis 17:42
fufu: 1)limdla x→−∞=−∞, a dla +∞=+∞
2)funkcja jest ciągła w swojej dziedzinie
3) pochodna=2xsin2(x)+2x2sin(x)cos(x) −cos(x2)+2x2sin2(x)
12 lis 17:46
karolinowaaaa: Dziekuje

za pomoc.
12 lis 17:54