:)
Lolka: Rozwiąż równania :
a) 1 + 4 +7 +...+(3n−2)=8n
b) 3 + 7 + 11 +...+(4n−1)=465
12 lis 17:24
Kaja: a
1=1 r=3 a
n=3n−2 S
n=8n
rozwiąż
12 lis 17:28
Lolka: Wielkie dzięki
12 lis 17:32
Kaja: drugie zrób sobie podobnie
12 lis 17:33
Lolka: Dobrze tylko mam male pytanko, tak jak rozpisalas co zrobic potem z mnozeniem przez n ?
12 lis 17:35
Janek191:
Od razu można podzielić obustronnie przez n
12 lis 17:45
Janek191:
Od razu można podzielić obustronnie przez n
12 lis 17:46
Kaja: można pomnożyć przez 2 obustronnie , a to co masz w liczniku przez n.
12 lis 17:47