matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Lolka:
Dany jest ciąg an okreslony wzorem an= 3n + 1, n ≥ 1. Wyznacz sume trzech poczatkowych wyrazow ciagu bn= a
2n+1
dla n≥1 .
12 lis 17:20
Kaja:
b
1
=a
3
=3*3+1=10 b
2
=a
5
=3*5+1=16 b
3
=a
7
=3*7+1=22 b
1
+b
2
+b
3
=...
12 lis 17:22