Wyznacz parametr wielomianu
Marcin: Wyznacz parametr m wielomianu W(x)=m2 x+m+1 jeśli wiadomo że jego miejscem zerowym jest liczba
−2
12 lis 17:09
Kaja: 0=m2*(−2)+m+1
rozwiąż
12 lis 17:11
5-latek: A odpowedz na pytanie . CO to jest miejsce zerowe ?
12 lis 17:12
Marcin: no argument funkcji, dla którego przyjmuje ona wartość zero .. Już wiem, dziękuje
12 lis 17:15
5-latek:
12 lis 17:17
Ola: tu będzie −m
2 + 1 =0 a później −m
2=−1 noi m=1? bo w odpowiedziach mam że m=(−1/2) i 1 ..
skąd tto −1/2?
12 lis 17:40