:)
Lolka: Dany jest ciag bn okreslony wzorem bn= n2 − 7n − 18, n nalezy do N+
a) wyznacz liczbe n, dla ktorej bn=0
b) ile wyrazow ciagu bn jest licznami ujemnymi
12 lis 16:59
5-latek: a) n2−7n−18=0 rozwiaz to
b) n2−7n−18<0 wyznacz przedzial i policz ile tam jest wyrazow .
12 lis 17:05
Kaja: a) rozwiąż równanie n2−7n−18=0 . Spośród rozwiązań tego równania wybierz tylko n naturalne
dodatnie.
b)rozwiąż n2−7n−18<0
12 lis 17:05
Lolka: Dzięki wielkie
12 lis 17:08
5-latek: czesc
12 lis 17:08
Kaja: cześć
12 lis 17:09