12 lis 16:53
xD: Podbijam
12 lis 21:53
Nienor: Wszystko zależy jak to chcesz robić. Ale raczej tak, naprawdę nie wiele jest zadań w
matematyce, które da się rozwiązać tylko w jeden ustalony sposób.
12 lis 22:11
Aga1.: Wszystkich liczb trzycyfrowych jest
9*10*10=900
| 1 | |
| *900=150 − tyle jest liczb trzycyfrowych podzielnych przez 6 |
| 6 | |
| 1 | |
| *900=60 tyle liczb trzycyfrowych podzielnych przez 15. |
| 15 | |
12 lis 22:44
Saizou : Aga1 a liczby typu 120,150.... nie są liczone podwójnie ?
12 lis 23:19
ad2da: skoro sa liczone podwojnie to wystarczy je odjąć
czyli jak tak samo jak wczeniej Aga robila
odp. 150 + 60 − 30 = 180
12 lis 23:35