czy równanie jest równaniem okręgu?
Weronika: Dla jakich wartości parametru m podane równanie opisuje okrąg?
a) x2 + y2 − 4 +m2 = 0
12 lis 16:32
john2: Może tak:
x2 + y2 − 4 + m2 = 0
x2 + y2 = − m2 + 4
− m2 + 4 jest naszym promieniem podniesionym do kwadratu, więc to coś musi być dodatnie.
−m2 + 4 > 0
I rozwiązujemy
12 lis 17:38
12 lis 17:40
john2: No tak. Nie sposób wyprzedzić Kaję.
12 lis 17:47
Kaja: john2 próbuj, próbuj
12 lis 17:48
5-latek: Nie masz zadnych szans

No chyba ze wyjdzie za maz i przed slubem przestanie pisac
12 lis 17:50
Kaja:
12 lis 17:51