układ nierównośći
Sopel: cześć,
możecie mi pokazać jak zrobić i wytłumaczyć te przykłady
zaznacz w układzie współrzednych zbiór rozwiązań układu nierównośći
a) 2x+y−4≤0
|X|+y≥2
ten narysowałem ale mam wątpliwości jak go zaznaczyć y= −2x+4 y=−x+2 y=x+2
b) |x−y|≤6
|y| ≥ |x|
c) y − |x| ≤1
|x|+|y| ≤ 2
na jakiej zasadzie działają odbicia wykresu? jak wygląda takie cudo jak |y|= |x| bo samo y=|x|
i jej przesunięcia rozumiem
12 lis 16:17
MQ:

Wykres |y|=|x| to połaczone dwie proste y=x i y=−x
12 lis 16:36
Sopel: ok. dzięki to już coś rozjaśnia
12 lis 17:16