Jak obliczyć współrzedne środka okręgu S (x,y)
Bolek: Jak obliczyć współrzedne środka okręgu S (x,y) mając tylko promień okręgu i punkty przecięcia
siecznej A(x1,y1), B(x2,y2).
12 lis 15:50
lawkda: lBSl = lASl = r
12 lis 17:30
Janek191:

Dane:
r
A = ( x
1; y
1) , B = (x
2; y
2)
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
S
1 − środek AB
m = pr.AB
n − symetralna pr AB
Okrąg o( A; r)
S − punkt wspólny okręgu o( A: r) i prostej n.
12 lis 17:39
Janek191:

Dane:
r
A = ( x
1; y
1) , B = (x
2; y
2)
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
S
1 − środek AB
m = pr.AB
n − symetralna pr AB
Okrąg o( A; r)
S − punkt wspólny okręgu o( A: r) i prostej n.
12 lis 17:39
Bolek: To jest rozwiazanie

Nie widze tu sposobu w jaki mozna obliczyć współrzędne środka okręgu.
13 lis 08:30
MQ: lawkda dał(a) ci rozwiązanie.
13 lis 12:16