matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
maturalne
ola..:
Wysokość trapezu prostokątnego ABCD jest dwa razy większa od różnicy długości jego podstaw. Tangens kąta α jest równy? ( kąt alfa jest zaznaczony) a) 1/2 b)
√
2
c)
√
3
d) 2
12 lis 15:20
irena_1:
h=2x
2x
tgα=
=2
x
D.
12 lis 15:30
Basia:
h
tgα =
= .......................
h
2
dokończ
12 lis 15:32