matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logika
kasiek:
~ [(~ p v ~ q)⋀ ~ ( ~ p)] zastąp prostszym zdaniem równoważnym.
12 lis 13:24
wredulus_pospolitus:
~(~p) = p zaprzeczenie zaprzeczenia jest potwierdzeniem (~p ⋁ ~q) ⋀ p = (~p ⋀ p ) ⋁ (~q ⋀ p) = (~q ⋀ p)
12 lis 13:36