matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć
Rafał:
Wyznacz pochodną funkcji f(x)=
x
x
2
+1
9 paź 20:13
AS:
u
u'*v − u*v'
(
)' =
v
v
2
Przyjmij u = x , v = x
2
+ 1 i wylicz według podanego wzoru. I po strachu.
9 paź 20:21
duduś:
9 paź 20:21