matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazac nierownosc
POMOCY:
arcsin(x−1)<
π
4
11 lis 22:23
Kejt:
π
arcsin(x−1)=
//po nałożeniu funkcji sinus:
4
√
2
x−1=
2
√
2
x=
+1
2
√
2
+2
x=
//czyli nasze "a"
2
√
2
+2
x∊(0;
)
2
12 lis 15:19
5-latek:
Czyzby nasza zielona
Kejt
wrocila ?
12 lis 15:23
Kejt:
Nigdy Was nie opuściła, tylko nie wyrabiam się już z własnymi zadaniami, a co dopiero z pomaganiem innym
Teraz np. na wykładzie siedzę
no i muszę hasło odkopać w mailu żeby znów się zrobić zielona
12 lis 15:25