równanie
Karlajn: Nie jestem pewna jak zrobić to równanie, zrobi ktoś? Z góry dzięki

−4x=12x 9 mi tu wyszło, że x = 0
11 lis 21:51
sushi_ gg6397228:
a ta "9" do czego jest ?
11 lis 21:52
Karlajn: no to jest chyba "razy" jak tam nie ma żadnego znaku, nie?
11 lis 21:54
Bizon:
... dobre −

sobie
11 lis 21:56
sushi_ gg6397228:
czy autor książki lub nauczyciel/ka byliby tacy .... aby pisać 12 * x * 9 ?
11 lis 21:57
Karlajn: Eej, no nie czepiajcie się szczegółów...

pomoże mi ktoś?

załóżmy, że tam jest "razy"
11 lis 21:59
Eta:
No to "załóżmy" ,że x=0 −− to zła odpowiedź
11 lis 22:01
Karlajn: Spoko... dziękuję bardzo za pomoc...
11 lis 22:08