oblicz
Day: oblicz wartość wyrażenia:
3sinα−2cosα
−−−−−−−−−−−−− wiedząc, że tgα=√2/2
5cosα−7sinα
11 lis 20:23
Krzysiek: podziel licznik i mianownik przez cosα
11 lis 20:25
Day: 3sinα−2cosα
−−−−−−−−−
cosα
−−−−−−−−−−−−−−
5cosα − 7sinα
−−−−−
cosα
3sinα 2cosα
−−− − −−−
cosα cosα
=−−−−−−−−−−−−−−
5cosα 7sinα
−−− − −−
cosα cosα
11 lis 20:30
Day: ? co dalej
11 lis 20:37
sushi_ gg6397228:
| | cos α | |
ile to jest |
| =... |
| | cos α | |
| | sin α | |
podstaw wszedzie |
| = tg α= ... |
| | cos α | |
11 lis 20:40
Day: a jak mam 3sinα
−−− to się równa 3 tg czy jak?
cosα
11 lis 20:42
sushi_ gg6397228:
tak
11 lis 20:43