matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Lusia:
x
32
−
=0
x−4
x
2
−16
11 lis 20:12
Radek:
Dziedzina potem przenosisz na prawą stronę i mnożysz na krzyż
11 lis 20:15
Aga1.:
x(
x+4
)
32
−
=0, x≠−4 i x≠4
(x−4)(
x+4
)
(x+4)(x−4)
x(x+4)−32
=0
x
2
−16
x(x+4)−32=0 dokończ.
11 lis 20:16