POMOCY
aneta: Wykonaj działania
1) √3*(3√24−4√6+5√54)
2) √10*(2√20−7√8−4√5−2√18)
9 paź 19:24
korepetytorka: 1) = √3(6√6−4√6+15√6)=√3*17√6=17√9=51
9 paź 19:31
aneta: wynik ma wyjść 51√2
9 paź 19:33
tim: √3 * 17√6 = 17 * √18 = 17 * 3 √2 = 51√2
9 paź 19:53
aneta: dzięki tim
a umiesz zrobić punkt 2
9 paź 20:11
duduś:
Podpowiem

2/
√20 =
√4*5= 2
√5
√18 =
√9*2= 3
√2
√8=
√4*2= 2
√2
powodzenia
9 paź 20:20
agusia: √10(2√4*5−7√4*2−4√5−2√9*2)=√10(4√5−14√2−4√5−6√2)=√10(−20√2)=−40√5
10 paź 09:13
Ana: dzięki
10 paź 16:48
Ana: 210
10 paź 16:49
oli: 24:4×2
1 paź 14:03