Jednokładność
Krzychu1234: Witam. Mam problem z jednym zadaniem z jednokładnośći. Dopiero zaczynam ten dział a go wcale
nie ogarniam. Może ktoś pomoże

A więc:
Punkt P' jest obrazem punktu P w jednokładności o środku S:
jakie współrzędne ma punkt S jeśli P = (10, −2) P' = (−5,−3) i k = −1/3.
Proszę o pomoc oraz o wyjaśnienie jeśli można. Pozdrawiam
11 lis 19:29
MQ: Jeśli miałęś już wektory, to:
11 lis 19:34
Krzychu1234: A możesz to tak troszke bardziej rozwinąć? Napisz w taki sposób jak dla debila to skumam.
11 lis 19:43
Krzychu1234: Pomoże ktoś? Plissssssssssssss
11 lis 20:00
Krzychu1234: Niech ktoś coś napisze bo naprawde jest mi to potrzebne a ja tego WCALE NIE OGARNIAM

pomocy

!
11 lis 20:23
Krzychu1234: dzieki ze mozna na was liczyć....
12 lis 21:10