zbiór wartości
kicia: proszę powiedzcie jak obliczyć zbiór wartości takiej funkcji
y=cosx+sinx−2
11 lis 19:05
kicia: ok już mi Mila powiedziała
11 lis 19:11
Mat: przykład
y=sinx Zw:<−1,1>
T=[0,2] dwie jednostki w dół
zatem
y=sinx − 2 Zw:<−3,−1>
11 lis 19:13
Bizon:
... niestety ... ale nie
11 lis 19:14
Bizon:
| | π | |
y=sinα+cosα=√2cos( |
| −α) zatem zbiorem wartości jest <−√2, √2> |
| | 4 | |
Teraz pozostaje "opuścić" to o 2 w dół
11 lis 19:21
Bizon:
... no tak ... dublujesz wątki −:(
11 lis 19:23