matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dorbna wątpliwość
Michał:
Ma pewną wątpliwość: (5x
2
)
2
równa się 5x
3
czy 25x
3
? Proszę o pomoc.
11 lis 16:52
5-latek:
=5
2
*(x
2
)
2
=
11 lis 16:53
john2:
Korzystasz z (a*b)
n
= a
n
*b
n
11 lis 16:53
Michał:
Dziękuje za szybką odpowiedź.
11 lis 16:56