matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
natalia:
oblicz całkę ∫ (arctgxdx)/(1+x
2
)
11 lis 16:18
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2131.html
11 lis 16:19
Mila:
1
[arctgx=t,
dx=dt]
1+x
2
arctgx
1
∫
dx=∫t dt=
t
2
=
1+x
2
2
1
=
(arctgx)
2
+C
2
11 lis 17:35