matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie logarytmiczne
xyz:
log
3
(4x
2
+4x)=2
11 lis 16:16
Mila:
D: 4x
2
+4x>0⇔4x(x+1)>0⇔x<−1 lub x>0 log
3
(4x
2
+4x)=log
3
(3
2
)⇔ 4x
2
+4x=9 i x∊D dokończysz?
11 lis 16:35