Prawdopodobieństwo
Hajtowy: Wiadomo, że:
P(A')=0,83
P(B')=0,88
P(A∩B)=0,04
Oblicz: P(A∪B), P((A∪B)−A), P(A∩B')
P(A∪B) = 0,25
P((A∪B)−A) = 0,08
P(A∩B') = P(A−B)=P(A)−P(A∩B')

Nwm co z tym P(A∩B') zrobić...
11 lis 15:38
Hajtowy: Help
11 lis 15:42
sushi_ gg6397228:
wzory znasz?
11 lis 15:44
Hajtowy: Jakbym nie znał to bym tych pierwszych dwóch nie policzył
11 lis 15:45
Hajtowy: No więc jak to policzyć? Znaczy chodzi mi o rozpisanie tego... Bo za pierona nie dam rady
11 lis 15:47
sushi_ gg6397228:
najlepiej zrobic rysunek i zobaczyc co to bedzie A∩B'
11 lis 15:49
MQ: P(A∩B')=P(A−(A∩B))
11 lis 15:50
Hajtowy: MQ dzięki
11 lis 15:51
Hajtowy: Ehhh... ale dalej mam problem xd jak to obliczyć?
11 lis 15:52
Hajtowy: MQ pomożesz?
11 lis 15:54
Hajtowy: DONE
11 lis 16:00
MQ: No właśnie

Proste, nie?
11 lis 16:04
Hajtowy: Proste, jak się zna wynik to proste

Zrobiłem tak:
P(A∩B')=P(A−(A∩B))=P(A)−P(A∩B)
11 lis 16:19