logarytym
Karolina: logarytm do policzenia, ostatni jaki mi został....
log[(log3(log2 x)]=0
11 lis 15:08
5-latek: Na poczatek wyznacz dziedzine zaczynamy od najbardziej wewnetrznego logarytmu
11 lis 15:11
Karolina: x>0
11 lis 15:13
Eta:
x= 8
bo log[(log3(log28))] = log(log33)= log1=0
11 lis 15:14
Stefo: log
10(log
3(log
2x))=0
log
3(log
2x)=10
0
log
3(log
2x)=1
log
2x=3
1
log
2x=3
x=3
2
x=9
chyba jakoś tak powinno wyjść
11 lis 15:16
5-latek: i teraz jak musi byc liczba logarytmowana z log3(log2x) ?
11 lis 15:17
Eta:
2
3=x ⇒ x=.......
11 lis 15:17
5-latek: Witaj
Eta
11 lis 15:24
Eta:
Hej "małolatku"
11 lis 15:25
5-latek: Dziekuje za

Ale do wyznaczenia dziedziny jeszce daleka droga
11 lis 15:27
Eta:
W takim przypadku nie ma co "dręczyć" dziedziną
wystarczy wykonać sprawdzenie po wyznaczeniu "x" !
11 lis 15:30