matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt ostry rombu
milena14:
Pole rombu jest równe 18, a bok ma długość 6. Wyznacz kąt ostry rombu.
11 lis 14:59
Hajtowy:
P=18 a=6 P=a
2
* sinα 18=6
2
*sinα 36sin=18 /:36
1
sinα=
2
1
sin30
o
=
2
11 lis 15:05