Oblicz liczbę a
czarnaa: Dana jest liczba a=[9(2*3−1−9−1/2)+1018]−1/3*1252/3 =
11 lis 14:51
wajdzik: Witam,
| | 1 | | 1 | | 101 | |
a=[9(2* |
| − |
| )+ |
| ]−1/3 *1252/3= |
| | 3 | | 3 | | 8 | |
| | 1 | | 101 | | 8 | |
=(9* |
| + |
| )−1/3*1252/3=( |
| )1/3*1252/3= |
| | 3 | | 8 | | 125 | |
11 lis 15:45
sushi_ gg6397228:
i z czym masz dokladnie problem?
11 lis 15:45
czarnaa: w sumie to z tym że jakoś coś nie chciało mi pójść nie wiem groszy dzień

wielkie dzięki
wajdzik
11 lis 16:07
wajdzik: Musisz znać wszystkie zależności, tyle
11 lis 16:10
karlos : 1252/3 to nie równa się czasami 25 ?
I w tedy wynik wyjdzie 10 .
13 lis 15:39