matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
Ana:
Wykonaj działania: a)
√
27
−
√
12
+
√
48
= b) 2
√
32
+3
√
18
−
√
72
= c) 4
3
√
54
+
3
√
16
−
3
√
128
= d) 2
3
√
24
+4
3
√
81
−14
3
√
3
=
9 paź 17:08
agusia:
√
9*3
−
√
4*3
+
√
16*3
=3
√
3
−2
√
3
+4
√
3
=5
√
3
10 paź 09:19
agusia:
pozostałe analogicznie
10 paź 09:20
Ana:
dzięki
10 paź 16:44