Pierwiastki Oblicz
SSaraaSSS: 5√12 : √0,005 + 3 3√0,1
−−−−−−−−
3√2,7
to "+3" jest po środku tego ułamka
11 lis 12:56
dero2005:
| | 33√0,1 | |
5√12:√0,005 + |
| czy tak? |
| | 3√2,7 | |
11 lis 13:05
SSaraaSSS: Tak tylko ta 3−ka co ją masz przy pierwiastku sześciennym 0,1 odnosi się do całego ułamka
11 lis 13:06
fdsf: ale jesli jest w liczniku to i tak i tak sie liczy jako do całego ułamku
11 lis 13:12
dero2005:
| | 3√0,1 | |
5√12:√0,005 + 3 |
| tak? |
| | 3√2,7 | |
11 lis 13:13
SSaraaSSS: To tak jak napisał dero to tak ma być
11 lis 13:13
SSaraaSSS: o tak
11 lis 13:14
dero2005:
przecież to to samo
11 lis 13:16
SSaraaSSS: no to sorry
11 lis 13:17
dero2005:
| | √12 | | 3√27*3√0,1 | |
5 |
| + |
| = |
| | √51000 | | 3√2,7 | |
| | 12 | | 3√2,7 | |
= 5√ |
| + |
| = |
| | 51000 | | 3√2,7 | |
= 5
√100 + 1 = 5*10 + 1 = 51
11 lis 13:39
SSaraaSSS: Dzięki
11 lis 13:40