!
Osses: 33−3−6= mógłby mi ktoś powiedzieć, jak mam to odjąć, bo nie mam pomysłu
11 lis 12:03
Osses:
11 lis 12:10
Osses: Nie zostawiajcie swojego w potrzebie!
11 lis 12:17
MQ: Na to nie ma pomysłu.
Na kalkulatorze albo na kartce.
11 lis 12:18
Osses: To czyli jak? muszę po prostu podnieść do potęgi o odjąć?
11 lis 12:19
MQ: Tak
11 lis 12:20
Osses: a jak bym miał takie coś 3−3 −3−6 /(−3)−6
11 lis 12:21
Kaja: | 3−6*33−3−6 | | 3−6*(33−1) | |
| = |
| =33−1=27−1=26 |
| 3−6 | | 3−6 | |
11 lis 12:23
MQ: Tutaj drugi człon skaraca się do 1 i zostaje:
3
−3−1
11 lis 12:24
Kaja: dla jasności (−3)−6=((−3)6)−1=(36)−1=3−6
11 lis 12:24
MQ: Skąd ci
Kaja pierwsze 3
−3 wlazło do licznika
11 lis 12:25
Kaja: niech Osses się wypowie czy to miało byc w liczniku czy też. Nie ma tam nawiasu − więc
faktycznie twoje rozwiązanie powinno być dobre.
11 lis 12:28
Osses: Jest dobrze, tak jak ma MQ

dzięki za pomoc
11 lis 12:58