długość boku trójkata
andzia: Pomózcie!zad.1 Długość boku kwadratu jest równa długośći wysokości trójkąta równobocznego.
Stosunek pola kwadratu do pola trójkata jest równy?
Zad.2 Długość boku trójkata równobocznego jest równa przekatnej kwadratu. Stosunek obwodu
kwadratu do obwodu trójkata jest więc równy?
POMÓZCIE−TO PILNE
11 lis 10:25
andzia: POMÓZCIE−TO PILNE



!Pomózcie!zad.1 Długość boku kwadratu jest równa długośći wysokości
trójkąta równobocznego.
Stosunek pola kwadratu do pola trójkata jest równy?
Zad.2 Długość boku trójkata równobocznego jest równa przekatnej kwadratu. Stosunek obwodu
kwadratu do obwodu trójkata jest więc równy?
POMÓZCIE−TO PILNE
11 lis 10:33
Kaja: 2.a − dł. boku trójkąta równobocznego
d − dł. przekątnej kwadratu
b − dł. boku kwadratu
d=b
√2
a=b
√2
obw.
t=3a=3b
√2=3
√2b
obw
k=4b
| obwk | | 4b | | 4 | |
| = |
| = |
| =6√2 |
| obwt | | 3√2b | | 3√2 | |
11 lis 10:34
Kaja: 1. b − dł. boku kwadratu
a − dł. boku trójkąta
| Pk | | b2 | | 3a2 | | 4 | | 3 | |
| = |
| = |
| * |
| = |
| =√3 |
| Pt | | | | 4 | | a2√3 | | √3 | |
11 lis 10:37
Saizou :
P
k=(a
√3)
2=3a
2
| Pk | | 3a2 | | 4 | | 12 | | 12√3 | |
| = |
| =3a2* |
| = |
| = |
| =4√3 |
| Pt | | | | a2√3 | | √3 | | 3 | |
11 lis 10:39
Saizou : bład mam

powinno być
czyli stosunek się zmieni i wyniesie
√3
11 lis 10:40
andzia: Jezuśku−wielkie dziekochy za to!
11 lis 10:44
5-latek: A jezyk polski jest takim pieknym jezykiem
11 lis 10:45
andzia: wiem wiem−tylko ja chciałam tak z wielkiego serca podziękować!
11 lis 10:46
Kaja:
11 lis 10:47
5-latek: 
wtedy wysylasz
11 lis 10:48