matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Martyna:
x/x+3−18/x
2
−9=0
11 lis 10:10
Radek:
zapisz to poprawnie
11 lis 10:12
Martyna:
x
x+3
−
18
x
2
−9
=0
11 lis 10:14
Radek:
Tylko używaj dużego U D=R\{−3,3}
x
−18
=
x+3
x
2
−9
na krzyż x(x
2
−9)=−18(x+3) dokończ samodzielnie
11 lis 10:21