ZADANKO łatwe jedna gwiazdka
wojtek210696: Obraz o ciężarze F g = 400 N zawieszono na ścianie w sposób pokazany jak na rysunku. Użyto
linki wytrzymującej siłę naprężenia FN = 350 N , przy czym linka tworzy z krawędzią kat α =
30o. a) czy linka tak zawieszonego na ścianie obrazu utrzyma jego ciężar? b)lie wynosilaby
siła naprężenia linki, jeżeli tworzyłaby z górną krawędzią obrazu w obu jego rogach kąt β =
45o?
ZAdanie z fizyko,ale ściśle związane z matmą, jak je ugryźć.
11 lis 01:26
daras: GG:2489859
a co nie jest z matematyką zwiazane ?

poszukaj tutaj już rozwiązywałem to zadanko
11 lis 12:56