x^4+4 jak to rożłożyć na czynniki?. Tylko nie piszcie, ze sie nie da, bo w odp j
jerey: x4+4 jak to rożłożyć na czynniki?. Tylko nie piszcie, ze sie nie da, bo w odp jest to zapisane
jako iloczyn kwadratu sumy przez kwadrat róznicy
10 lis 21:07
Krzysiek: x4+4=(x4+4x2+4)−4x2=...
10 lis 21:08
Saizou :
x4+4=x4+4x2+4−4x2=(x2+2)2−4x2... dokończ
10 lis 21:09
nikk:
gdyby było x4 − 4 to rozumiem, wyszłoby (x2)2 − 22=(x−2)(x+2) innej opcji nie znam
10 lis 21:09
nikk: aaa
((x2+2) − 2x)((x2+2) + 2x)
10 lis 21:11
jerey: dzięki
10 lis 21:17
10 lis 21:19