matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź, czy prawdziwa jest równość
blake94:
3
√
3
=
√
12 − 3
√
12
10 lis 20:43
irena_1:
12−3
√
12
=12−6
√
3
=(3−
√
3
)
2
√
12−3
√
12
=
√
(3−
√
3
)
2
=|3−
√
3
|=3−
√
3
10 lis 20:45